Týdny pro duševní zdraví 2024

PŘIPOJUJEME se k osvětové kampani TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ 2024

Témata spojená s duševním zdravím a nemocí jsou v naší společnosti stále na okraji veřejného zájmu a jsou často tabuizována nebo zatížena mnoha mylnými představami a předsudky. Pro zlepšení postojů veřejnosti k této problematice je nutné o duševním zdraví a nemoci častěji hovořit v médiích i mezi sebou a také pořádat kulturní a společenské akce, které pomohou témata přinést do povědomí široké veřejnosti. Díky svému zaměření tak Týdny pro duševní zdraví přispívají ke zlepšení vnímání lidí s duševním onemocněním a jejich větší toleranci ve společnosti.

Cílem Týdnů pro duševní zdraví je přiblížit veřejnosti témata spojená s duševním zdravím, zkušenosti lidí s duševním onemocněním, možné způsoby prevence duševních onemocnění i aktivity organizací působících v sociálně-zdravotní oblasti.

Aktivity APLA JČ v rámci Týdnů pro duševní zdraví:

KURZ "ZVLÁDÁNÍ OBTÍŽNÝCH SITUACÍ, ANEB JAK ZŮSTAT DOBRÝM RODIČEM, UČITELEM, ASISTENTEM, ...A PŘITOM NEVYHOŘET"

8. 10. 2024

přihlášení ZDE

Lektorka vám pomůže získat nový náhled na zátěžové životní situace a metody, jak pracovat, aby nedocházelo k syndromu vyhoření, či dlouhodobému psychickému diskomfortu. Naučíte se práci s dechem a mindfulness, jako prostředkem pro uvolnění, práci se stresem a předcházet impulzivnímu chování. Budete vědět, co ovlivňuje míru stresu ve vašich životech a jak s tím pracovat.

Dále plánujeme na přelomu září/října vydání, v pořadí již dvacátého, Infolistu na téma 'Specifika zaměstnávání lidí s Aspergerovým syndromem'.

APLA Jižní Čechy, z.ú. byla založena jako občanské sdružení v březnu 2007, se sídlem v Táboře. Posláním organizace je aktivně podporovat lidi s autismem a jejich rodiny k životu ve svém přirozeném prostředí poskytováním odborných služeb a předáváním speciálních metod práce.

©2007 - 2024

o www stránky APLA JIŽNÍ ČECHY se stará EDGERING